НОВИНИ

​ДПС е готово да приеме обратно напусналите партията

ДПС е готово да приеме обратно гласувалите за ДОСТ, обяви в село Могиляне председателят на партията Мустафа Карадайъ. След предколедното послание на почетния председател Ахмед Доган движението няма да промени политиката си на опозиционна сила, каза още той. Карадайъ и почти цялото ръководство на ДПС взеха участие във възпоменателни митинги, посветени на 33-тата годишнина от "Възродителен процес".

bnt avatar logo
от Красимир Ангелов
19:17, 26.12.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Първата от проявите беше в кирковското село Могиляне.Над две хиляди души се събраха да почетат паметта на загиналите тук при протестите срещу смяната на имената на българските турци. Демокрацията днес е в опасност, заяви лидерът на ДПС и посочи присъствието на националистите във властта. Той призова за обединение.

Мустафа Карадайъ, председател на ДПС: Всеки един, който работи срещу това обединение, не е наш опонент. Той е наш враг.

Карадайъ апелира към гласувалите за партия ДОСТ.

Мустафа Карадайъ: Тези, които имат честни сърца и души, тези които пред себе си могат да кажат - да, аз сгреших. Те ще намерят правилния път и те ще намерят място под знамето на ДПС.

На митинг в Момчилград Карадайъ повтори своя призив. Там той обяви, че ДПС ще подкрепи вота на недоверие към кабинета Борисов. Партията няма да промени своята политика.

Мустафа Карадайъ: ДПС има различни политики в различни сектори. В тази част ние сме опозиция в парламента. Засега. От тази гледна точка ние ще си водим политиката като опозиционна партия.

Успоредно с митинги на ДПС в района партия ДОСТ проведе свои мероприятия, посветени на 33 години от така наречения „Възродителен процес". Програмата беше направена така, че проявите да не се засичат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министерството на културата спря събарянето на къщата генерал Рачо Петров
Министерството на културата спря събарянето на къщата генерал Рачо Петров
Бяла Коледа празнуваха в САЩ, студ скова Средния Запад
Бяла Коледа празнуваха в САЩ, студ скова Средния Запад