НОВИНИ

Треска за "Оскари": Кои ще са тазгодишните победители?

Броени часове преди церемонията по раздаване на наградите "Оскар", Холивуд е в очакване да чуе кои ще бъдат тазгодишните победители. За 90-ти пореден път Академията ще отличи най-добрите в света на киното, а това обещава още повече блясък и специални моменти на сцената. Засенчиха ли скандалите киното и кои са филмите и актьорите, които ще се борят за престижното отличие, разказва Джанан Дурал.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
20:56, 04.03.2018
Чете се за: 01:19 мин.
По света

Бюджети от милиони долари, стотици филми, актьори и хора в екипа зад кадър. Холивуд е не просто филмова индустрия. Холивуд е мястото, което събира тези, които мечтаят да творят в света на киното.

А накрая, всичко се свежда до наградата "Оскар". Или поне до мечтата за нея.

9 са номинираните в категорията за "Най-добър филм". С 8 номинации е военната драма "Дюнкерк", която е и сред фаворитите за награда.

Големи са шансовете и на "Три билборда извън града", който вече обра овациите по кинофестивалите.

Силна конкуренция им прави "Формата на водата" на Гийермо дел Торо, който ще се бори и за "Оскар" за режисура.

Останалите претенденти са "Най-мрачният час", "Призрачна нишка" , "Лейдибърд" и "Призови ме с твоето име".

Зрителски интерес, но малка вероятност за награда за "Вестник на властта", въпреки звездния екип -режисурата на Стивън Спилбърг и Мерил Стрийп и Том Ханкс в главните роли.

"Оскари"-те винаги са непредвидими и не е изключено довечера да има изненади.

След миналогодишния гаф, при който обявиха мюзикъла "Ла ла ленд" за победител, вместо драмата "Лунна светлина", актьорите Уорън Бийти и Фей Дънауей получиха втори шанс и тази година отново ще връчват наградата "Оскар" за най-добър филм.

5 са актрисите, номинирани за "главна женска роля" - Сали Хокинс, Марго Роби, Сирша Ронан, Франсис Макдорман и Мерил Стрийп със своята 21-ва номинация.

Фаворит за "Оскар" е Макдорман за "Три билборда извън града".

Дензъл Уошингтън и тази година е в списъка на потенциалните носители на приза "най-добър актьор". Останалите претенденти са Гари Олдман, Даниъл Дей-Люис, Тимъти Шаламет и Даниел Калууя.

Всички погледи са насочени към британеца Гари Олдман, за когото е почти сигурно, че ще получи първия си "Оскар" за изключителното си превъплъщение в ролята на Уинстън Чърчил в "Най-мрачния час".

А едно обещание не беше спазено:

Джими Кимъл: Никога няма да се върна! Обещавам!

Лека нощ!

Джими Кимъл се завръща и за втора поредна година ще води "Оскари"-те, а организаторите са го поканили още в деня след миналата церемония. Кимъл обещава да не отделя прекалено много внимание на скандалите, които цяла година тресат Холивуд, а да наблегне върху магията на киното.

Каквато всъщност е идеята на 90-тата церемония по раздаване на наградите "Оскар" - почит към всички епохи на киното и връщане на Холивуд към истинския му блясък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна кампания за позлатяване кубетата на Патриаршията на Царевец
Започна кампания за позлатяване кубетата на Патриаршията на Царевец
Национално представени организации на хора с увреждания заплашиха с протест
Национално представени организации на хора с увреждания заплашиха с протест