НОВИНИ

КНСБ: Има над 100 000 нарушения на трудовата безопасност

Над 111 000 нарушения на трудовата безопасност е констатирала инспекцiята по труда през миналата година, заяви председателят на КНСБ Пламен Димитров в сутрешния блок на БНТ. Той уточни, че най-много инциденти по време на работа са в транспортния сектор и администрацията. Ежегодни курсове по трудова безопасност за всички работници и служители поиска конфедералният секретар на КТ "Подкрепа" Александър Загоров.

bnt avatar logo
от БНТ
11:15, 28.04.2016
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
Пламен Димитров- председател на КНСБ: Над 155 000 календарни дни са загубени миналата година заради трудови злополуки. Там където собствеността е частна, като че ли се занижават критериите в доста от случаите и тук и политиците, и контролните органи са длъжници.
Александър Загоров - конфедерален секретар на КТ "Подкрепа": Канцерогенните вещества, шумът, който се получава и най-много стресът при работа - онова, което наричаме психо-социални рискове. Това са неща, които ние трудно оценяваме, а всъщност борбата с тях трябва да бъде по всяко едно време. 10 000 души сме обучили само по безопасност и здраве при работа. Но това трябва да става с всеки човек, най-малкото ежегодно.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затварят проходa Рожен до 14:00 часа
Затварят проходa "Рожен" до 14:00 часа
Проверки за пожарна безопасност в храмовете в Пловдив
Проверки за пожарна безопасност в храмовете в Пловдив