НОВИНИ

Лозан Панов иска наказания за трима съдии от СГС

Председателят на ВКС Лозан Панов предлага образуване на дисциплинарни производства срещу съдии за нарушения в СГС при издаването на разрешения за използване на специални разузнавателни средства.

bnt avatar logo
от БТА
16:19, 22.05.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
Лозан Панов иска наказания за трима съдии от СГС

В предложенията се уточнява, че тримата съдии са допуснали нарушения по конкретно посочени наказателни частни дела. Констатирано е, че са издадени разрешения по депозирани искания от страна на заявител за използване на специални разузнавателни средства /СРС/ по отношение на комуникатори, обекти и помещения, за които е посочено, че са собственост на постоянни чуждестранни дипломатически и консулски представителства у нас, както и по отношение на лица, които се ползват от дипломатически и консулски имунитет или са служители в представителствата, в нарушение на Виенската конвенция за дипломатическите отношения и Виенската конвенция за консулските отношения.

В предложенията за дисциплинарни производства е посочено още, че двама от съдиите са издали разпореждания, с които са дадени разрешения за използване на СРС над законово допустимия максимален срок. По отношение на един от съдиите е констатирано, че по наказателно частно дело заявителят е депозирал искане с цел издаване на разпореждане за използване на СРС за престъпление, което не е тежко умишлено.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Потоци лава се стичат от кратера на Килауеа в Хаваи
Потоци лава се стичат от кратера на Килауеа в Хаваи
Поздравявам дъщеря си за 24 май
Поздравявам дъщеря си за 24 май