НОВИНИ

Магията "Ла Ла Ленд" и в София

"Ла Ла Ленд" пристига с много музика, дни след четирите номинации за "Грами". Концертното турне с откъси от най-награждавания в последната година филм спира и в София. На 7 декември в НДК е романтичната среща с брилянтата музика и с Ема Стоун и Райън Гослинг макар и задочно.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
20:50, 05.12.2017
Чете се за: 00:42 мин.
Още

Филмовият саундтрак на Джъстин Хъруиц, носител на два "Оскара" и "Златен глобус" ще прозвучи в изпълнение на симфоничния оркестър и музиканти от джаз бенда на БНР под диригентството на Ерик Окснър. Маестро Окснър за 33-ти път застава зад пулта на "Ла Ла Ленд", но признава, че всеки път преживяването е различно.

Е.Окснър : Наистина е голяма страст. Имаме фенове по целия свят. И сe надявам зрителите, които ще дойдат на концерта да оценят, че ние се радваме, когато те се смеят, вълнуват, плачат. Искаме публиката да бъде въвлечена в това преживяване, а не просто да си седи кротко.
Г.Крайчовска: Много ме впечатли това, че Райън Гослинг се е научил да свири на пиано специално за филма.
Е.Окснър: Той се научи да свири на пиано и пръстите, които виждате върху клавишите в повечето сцени са неговите. Но с цялото ми уважение, трябва да кажа, че изпълнението в записа е на Ренди Кърбър. Той помагаше и в подготовката. Райън беше много старателен и след всяко изпълнение питаше - Как е, добре ли е, трябва ли да го повторя? Аз казвах - не
, няма нужда страхотно е.

Най-трудно е синхронизирането на песните в изпълнение на Ема Стоун, Райън Гослинг и Джон Леджънд и музиката на живо. Залагат и на импровизацията, особено в джаз елементите. Така всеки концерт става уникален. В четвъртък ще почувстваме различната "Ла Ла Ленд" магия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започват мащабни проверки на държавните и общинските болници
Започват мащабни проверки на държавните и общинските болници
Забраниха на Русия участие на Олимпиадата в Пьончан
Забраниха на Русия участие на Олимпиадата в Пьончан