НОВИНИ

Какъв е отзвукът от срещата Макрон-Меркел?

Отзвукът от срещата на Еманюел Макрон и Ангела Меркел е предпазлив, понеже целта на тази среща е да постави началото на отношенията между Франция и Германия, каза кореспондентът на БНР Юлия Талева. Срещата е оценен като много успешна, особено в ситуацията на Брекзит. Тя целеше и да отправи именно такова послание, че Макрон е победил крайния национализъм в страната си.Вижте прякото включване на кореспондента на БНР в Париж Юлия Талева.

bnt avatar logo
от БНТ
07:27, 16.05.2017
Чете се за: 00:26 мин.
По света

За задълбочаване на европейската интеграция и промени в европейските договори при необходимост се обявиха новият френският президент Еманюел Макрон и германският канцлер Ангела Меркел.

Снощи двамата обсъдиха в Берлин бъдещето на Европейския съюз и изразиха готовност за реформа на функционирането на еврозоната при нужда. Френският президент обеща да извърши съществени икономически и социални реформи в страната си и заяви, че те са важни и за Европа, за да може тя да се развива.

Макрон отбеляза, че Франция не е успяла да реши своя проблем с масовата безработица през последните 30 години и обеща, че новото му правителство ще се посвети на решаването му.

Меркел заяви, че с Макрон са обсъдили европейската система за предоставяне на убежище, търговските отношения и други въпроси. Правителствата на Франция и Германия ще имат общо заседание през юли, след парламентарните избори във Франция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ангел Кунчев: До две седмици се надяваме да има резултати за водата в Хасково
Ангел Кунчев: До две седмици се надяваме да има резултати за водата в Хасково
Компютърен експерт: Със сигурност ще има нова вълна на вируса WannaCry
Компютърен експерт: Със сигурност ще има нова вълна на вируса WannaCry