НОВИНИ

Макрон води пред Льо Пен в отвъдморските френски територии

Кандидатът за френски президент Еманюел Макрон води по резултати от отвъдморските територии на страната, предаде белгийският вестник "Соар". Изданието се позовава на собствени анкети.

bnt avatar logo
от Източник: БГНЕС
17:00, 07.05.2017
Чете се за: 00:31 мин.
По света
макрон води льо пен отвъдморските френски територии

Според него, при вота в Сен Пиер и Микелон, основателят на движение „Напред!“ получава 63,3% от подкрепата на избирателите. Гласовете за съперника му Марин льо Пен възлизат на 36,7%.

В Сен Мартен Макрон е лидер със 67,6%, а Льо Пен има 32,4%. Във Френска Гвиана разликата е 65 на сто срещу 35 на сто. На Мартиника Макрон води със 77,5%, а Марин льо Пен взима едва 22,5% от гласовете.

Още по-осезаема и любопитна изглежда е разликата в САЩ и Канада. В Ню Йорк Еманюел Макрон печели с цели 94,7% спрямо 5,3 за Льо Пен. В Чикаго разликата е съответно 92 на 8, а в Отава и Монреал – 90% срещу 10%.

Гласуването в отвъдморските територии на Франция се проведе вчера.

Публикуването на прогнози и резултатите от екзитпола от избирателните секции във Франция е забранено от закона преди края на гласуването. Нарушението се наказва с глоба в размер на 75 хиляди евро. Въпреки това медиите на съседните страни, включително Белгия, Швейцария и Германия, традиционно публикуват данните от собствени проучвания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Северна Корея е задържала американски гражданин заради враждебна дейност
Северна Корея е задържала американски гражданин заради "враждебна дейност"
Германия инспектира всичките си казарми след скандал с нацистки символи
Германия инспектира всичките си казарми след скандал с нацистки символи