САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Малките репортери на БНТ с награда от конкурса "Сърце и слово срещу наркотиците"

Награда за малките репортери на БНТ от конкурса "Сърце и слово срещу наркотиците" в памет на убитата от наркомафията ирландска журналистка Вероника Герин. Той се провежда за 10-та поредна година в Благоевград с подкрепата на посолството на Ирландия. Децата, които добре познавате от обедните новини в неделя, бяха отличени в раздел електронни медии.

от БНТ
19:12, 02.11.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Организаторите на конкурса "Сърце и слово срещу наркотиците" забелязали малките репортери на БНТ от репортаж, в който Неда и Кико участват в демонстрационна акция по залавянето на наркотрафиканти на Аерогара-София в рамките на международната кампания "Червена панделка".

Кико: Беше ми интересно, беше ми забавно, имаше симулация на акция за залавяне и флашмоб. За нас, малките репортери на БНТ, е чест да получим тази награда.
Геновева Радева - продуцент БНТ: Много по-лесно е чрез децата едно послание да достигне до други деца. Това, което искаме да кажем на всички, е дрогата е опасна, не посягайте към нея.

Голямата награда в конкурса в памет на Вероника Герин получиха италианският прокурор Никола Гратери и проф. Антонио Никасо - експерт в областта на организираната престъпност за книгата си "Бялото злато". В нея те разказват за каналите за разпространение на кокаин в Европа и връзката на калабрийската мафия с българската.

Антонио Никасо: Решихме да разкажем на света за една престъпна организация, дълго подценявана, но мощна и богата с оборот около 55 милиарда евро годишно и клонове включително и в България. Нашите книги, посветени на Ндрагета обиколиха целия свят и отвориха очите за широкото проникване на тази престъпна организация, която

Целта на конкурса в памет на Вероника Герин е да се подкрепят усилията на журналистите и институциите за ограничаване на разпространението на наркотици.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Жители на квартал Лозенец се оплакват от продължителен ремонт на улица
Жители на квартал "Лозенец" се оплакват от продължителен ремонт на улица
Българските миньори и заетите в индустрията са с най-ниски заплати в ЕС
Българските миньори и заетите в индустрията са с най-ниски заплати в ЕС