НОВИНИ

Мелания Тръмп приключи африканската си обиколка в Египет (СНИМКИ)

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп приключи африканската си обиколка с посещение в Египет, където разгледа пирамидите и сфинкса в Гиза. Тя описа пътуването, което включваше Гана, Малави и Кения, като "изумително".

bnt avatar logo
от БТА
22:42, 06.10.2018
Чете се за: 00:30 мин.
По света
мелания тръмп приключи африканската обиколка египет снимки

Мелания Тръмп отговори и на критиките, разразили се около бялата шапка, която носеше в Найроби, оприличена от мнозина на корковите шлемове, носени от европейските колонизатори в Африка.

"Това, което правя е много важно; това, което правим с американската помощ и това, което аз правя с моите инициативи. Иска ми се хората да се фокусират върху това, което правя, а не върху това, което нося", каза Мелания Тръмп.

Тя пристигна в Египет с бежов блейзър, черна вратовръзка и бели свободни панталони. На международното летище в Кайро беше посрещната от съпругата на президента Абдел Фатах ас Сиси - Ентисар ас Сиси.

В Кайро първата дама се срещна с египетския президент, с когото разговаряха около час.

Египет е важен арабски съюзник на САЩ. Отношенията между двете страни се затоплиха от идването на власт на Доналд Тръмп миналата година след напреднат период при предшественика му Барак Обама.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-малко 10 загинали при земетресението край Хаити
Най-малко 10 загинали при земетресението край Хаити
Шарл Азнавур беше погребан в семейната гробница близо до Париж
Шарл Азнавур беше погребан в семейната гробница близо до Париж