НОВИНИ

Министър Петков откри два нови центъра за възрастни хора в Долна Баня

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков откри два нови центъра за настаняване от семеен тип за възрастни хора и пълнолетни лица с деменция в град Долна Баня, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика.

министър петков откри два центъра възрастни хора долна баня
bnt avatar logo
от БНТ
15:05, 21.10.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Петков поздрави кмета на общината Владимир Джамбазов и неговия екип за дългогодишните усилията за развитието и предоставянето на качествени социални услуги в общността.

В новооткритите центрове подслон ще намерят общо 30 души, за които ще се грижи екип от професионалисти, предоставяйки най-добрите грижи и подкрепа. С откриването им предлаганите услуги в общината вече са 9, а от тях се ползват близо 200 души.

;

Долна Баня е сравнително малка община, но тя има една изключително добре развита мрежа от услуги. Министерството на труда и социалната политика приветства всяка инициатива, която подпомага социалната интеграция на деца и пълнолетни лица от уязвимите групи и им дава възможност за самостоятелен живот и по-добро бъдеще, каза министър Петков.

По време на приветствието си той посочи, че по Плана за изпълнение на Националната стратегия за дългосрочна грижа до 2021 г. е предвидено да се разкрият общо 100 нови социални услуги за 2 140 потребители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двудневен траур в Смядово за загиналото семейство при катастрофата край Омуртаг
Двудневен траур в Смядово за загиналото семейство при катастрофата край Омуртаг
Захариева и Лавров обсъдиха стратегически енергийни проекти
Захариева и Лавров обсъдиха стратегически енергийни проекти