НОВИНИ

Обстановката около Лувъра постепенно се нормализира

В Париж мъж въоръжен с нож се опита да проникне в Лувъра. Френски войник рани тежко нападателя. Повече подробности за случая и за обстановката във френската столица от кореспондента на БНР в Париж - Юлия Талева.

bnt avatar logo
от Юлия Талева
16:10, 03.02.2017
Чете се за: 00:41 мин.
По света

Обстановката около Лувъра постепенно се нормализира след сутрешното нападение. Всички туристи и персонала са вече изведени от сградата. Въпреки паниката сред някои от тях операцията е протекла сравнително спокойно. Прочутият музей ще остане затворен до ново нареждане.

Терористичният характер на нападението е очевиден по думите на френския премиер Бернар Казньов. Антитерористичният отдел вече започна разследване за опит за убийство с терористични подбуди. За сега няма информация за самоличността и профила на нападателя, който се нахвърли с нож и викове "Аллах Акбар" върху военната охрана на един от входовете към подлеза на Лувъра. Агресорът е тежко ранен при стрелбата открита от военните след неуспешен опит да бъде неутрализиран по друг начин. Състояние му в момента не позволя да бъде разпитван. Няма данни за съучастници въпреки задържането на още едно лице със съмнително поведение. В обемистия багаж на нападателя не са открити взривни вещества.

Терористичната опасност тегне над всички големи градове по света, каза кметът на френската столица Ани Делго, която увери, че се максимални мерки за сигурност.

Инцидентът сполетя Париж точно в навечерието на кандидатурата на града за Олимпийските игри през 2024г, но събитията довечера няма да бъдат отменени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зимен спортен празник на Гребната база в Пловдив
Зимен спортен празник на Гребната база в Пловдив
Прокуратурата повдигна две обвинения на Румен Овчаров
Прокуратурата повдигна две обвинения на Румен Овчаров