НОВИНИ

На Дунав мост са заловени два милиона къса контрабандни цигари

Митничарите на Дунав мост са открили в камион 200 мастербокса контрабандни цигари, които са на стойност над 750 хиляди лева, съобщиха на пресконференция на митницата в Русе, районната прокуратура, граничната полиция и сектор "Борба с организирана престъпност".

дунав мост заловени два милиона къса контрабандни цигари
bnt avatar logo
от БНТ
17:27, 23.07.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Проверяващите на граничния пункт са имали съмнения в теглото на празния камион и са го подложили на подробен преглед със скенер. Установена е огромна метална преградна стена в предната част на ремаркето, създаваща илюзия за празно товарно отделение. В тайното пространство била скрита контрабандата.

В тези 200 мастербокса се съдържат около два милиона цигари. Кутиите им са с надписи "DUTY FREE". Задържан е шофьорът и ТИР-ът му.

Това е най-голямото количество задържани цигари в Русе за последните десет години, подчерта районният прокурор Яна Илиева. За тази година това е втори подобен случай на крупна контрабанда, разкрит от служители на Митница Русе. Преди около два месеца същото количество цигари беше разкрито и задържано на ГКПП-Силистра.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има пострадала българка при стрелбата в Мюнхен
Има пострадала българка при стрелбата в Мюнхен
Руснак постави рекорд с околосветско пътешествие с балон
Руснак постави рекорд с околосветско пътешествие с балон