НОВИНИ

Над 200 милиона лева е инвестиционната програма на община Варна

Над 200 милиона лева е инвестиционната програма на Община Варна за следващите няколко години. Те ще бъдат вложени в подобряване на инфраструктурата в града. Това съобщи кметът на Варна Иван Портинх, който инспектира изграждането на второто платно от улица „Мара Тасева“ в квартал „Аспарухово“.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Мартин Николов
20:00, 13.09.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Общата стойност на ремонта е 6 милиона и 300 хиляди лева. След приключването му улица Мара Тасева ще има две платна и ще стане булевард.

Иван Портних, кмет на община Варна: "Което значително ще облекчи трафика в района, особено и през летния период от една страна, от друга – това са инвестиции в перспектива, защото градът се разраства в южна посока."

В момента се подновява подземната инфраструктура. Предстои изграждането на кръгово движение, пешеходна пасарелка, както и пълен ремонт на булевардите „Народни Будители“ и „1 май“. До седмица на територията на Варна започват няколко проекта, които ще подобрят инфраструктурата в града. Един от тях е ремонтът на булевард „Васил Левски“, където трябва да бъдат отчуждени над 200 имота.

Иван Портних, кмет на община Варна: "Тук е мястото да отправя лека критика към проектантите. Общо взето се сблъскваме с тежки проектантски пропуски, които забавят в голяма част стартирането на самите строителни дейности."

Иван Портних подчерта, че при констатиране на сериозни грешки на проектантите, общината ще завежда имуществени искове към тях.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рестартират концесията на Летище София до 2 месеца
Рестартират концесията на Летище София до 2 месеца
Българка и синът ѝ​ бяха намерени мъртви в Германия
Българка и синът ѝ​ бяха намерени мъртви в Германия