НОВИНИ

Новата седмица започва със снеговалежи

През нощта срещу 15 януари снеговалежите в Западна България ще се усилят, а в Източна ще има временни разкъсвания на облачността. Вятърът от изток-североизток ще отслабне. Минимални температури от минус 8 градуса в североизточните райони до около и малко над нулата в крайните югозападни и по Южното Черноморие.

bnt avatar logo
от НИМХ-БАН
17:37, 14.01.2018
Чете се за: 00:52 мин.
У нас
Новата седмица започва със снеговалежи

На 15 януари времето ще бъде облачно, на много места в валежи от сняг, по-значителни в Западна България. В крайните югозападни райони ще вали дъжд и сняг, а в югоизточните ще остане без валеж. Ще духа слаб изток-североизточен вятър. Максимални температури в Северна България - между минус 4 и минус 2 градуса, в Южна и по Черноморието - между минус 1 градуса и плюс 4 градуса, в София около минус 1 градус.

Над Черноморието ще има значителна облачност. Към края на деня и през нощта срещу вторник по северното крайбрежие ще превали сняг. Ще духа слаб североизточен вятър. Максимални температури между нула и плюс четири градуса. Температурата на морската вода е 8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, но през деня ще отслабне до 2 бала.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен югозападен, по високите и открити части силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4 градуса, на 2000 метра - около минус 8 градуса.

Във вторник сутринта все още на отделни места, главно в Северна България е възможно да превали слаб сняг. Впоследствие валежите ще спрат, ще има и временни разкъсвания на облачността. Вятърът за кратко ще стихне. Минималните температури ще са между минус 8 и минус 3 градуса, а максималните в по-голямата част от страната ще са от плюс 2 до плюс 7 градуса.

През нощта срещу сряда на отделни места е възможно да превали слаб дъжд и ще има условия за образуване на поледици. В сряда ще духа слаб до умерен югозападен вятър, температурите бързо ще се повишат. Привечер от запад ще започнат валежи от дъжд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест срещу готвеното увеличение на водата в Добрич
Протест срещу готвеното увеличение на водата в Добрич
Джордж Клуни ще получи по 1 милион долара на епизод от сериала Параграф 22
Джордж Клуни ще получи по 1 милион долара на епизод от сериала "Параграф 22"