НОВИНИ

Нови хитови сериали в ефира на БНТ1

През месеците май и юни БНТ1 ще представи на зрителите четири нови сериала в програмата си. Обществената медия отново ще заложи на най-доброто от европейското серийно кино, отличаващо се с доказан продукционен стандарт и силен сюжет.

хитови сериали ефира бнт1
bnt avatar logo
от БНТ
16:45, 03.05.2017
Чете се за: 01:56 мин.
У нас

Тази вечер в ефира на БНТ1 стартира немският исторически сериал „Линия на разделението”. Филмът, под режисурата на Александър Дирбах, ще се излъчва всяка сряда (3, 10 и 17 май) от 20:55 часа. Първият епизод – „Утрото след войната” - отвежда зрителите към село Танбах, където местни нацистки офицери издирват дезертьори, точно след поражението на Германия във Втората световна война. В следващите две части на поредицата ще видим как Танбах се разделя на съветска и американска зона, някои семейства също се оказват разделени. Голяма част от хората искат да избягат в американската зона, докато в селото се върти незаконна търговия и съветската зона се снабдява с дефицитни продукти. На фона на масово изселване на подозрителни лица, разцъфтява една страстна любов. Тя е между Фридрих и Ана, които намират своята вътрешна мотивация да се включат активно в новия начин на живот.

След големия зрителски интерес към драматичния сериал на Би Би Си - „Колекцията”, който ще продължи до 19 май, БНТ1 ще предложи британската поредица „SS – Британия”. Премиерата му в България е само няколко месеца след тази във Великобратания. Шестсерийният филм ще бъде излъчен от 22 май до 5 юни в познатия слот - понеделник, вторник и петък от 22:00 часа.

„SS – Британия“ е създаден по едноименната книга на Лена Дейтън, издадена през 1978г. Сюжетните линии се развиват около Втората световна война, когато Британия е окупирана от фашистка Германия. Третият Райх провежда успешна операция с кодово наименование „Морски лъв”. Великобритания е вече твърде слаба, армията й е почти разбита и тя решава да отстъпи. Крал Джордж Шести е заловен в плен от германските войници, а самият Уинстън Чърчил е убит. Столицата на Великобритания е завзета от нацистките войски. Главният герой Дъглас Арчър е известен детектив на Скотланд Ярд, който се занимава с разследване на убийства. Във време, когато ръководството е сменено, Арчър е изправен пред дилемата - да работи за окупаторите или да се присъедини към британската съпротива. „SS – Британия“ е трилър, който съдържа елементи на фантастика и е далеч от историческата реалност. В него Съветският съюз е в ролята на съюзник на хитлеристка Германия.

В три поредни съботи (20 май, 27 май и 3 юни) предстои българската премиера на германския сериен филм „Винету“. 53 години след представянето на прочутия филм с незабравимия Пиер Брис в главната роля, се появява серийният едноименен филм с участието на младия албански актьор Ник Кселилай. Атмосферата на филма – музикалните мотиви, пейзажи, детайли в обстановката, както и участието на легендарния Гойко Митич и Мари Версини (изпълнителка на ролята на Ншо-Чи в първата екранизация), са доказателство за търсенето на приемственост между двете творби. Същевременно много от въпросите, поставени в първия филм, намират естествените си отговори в съвременната лента. Безсмъртното произведение на Карл Май отново ще оживее с целия си колорит и благодарение на сполучливия подбор и органичната игра на актьорите.

В началото на юни в ефира на обществената медия се завръща хитовият сериал „Шерлок“ с четвърти сезон. Запазеното време за „Шерлок“ е сряда и четвъртък от 21:00 часа. В три части от 90 минути (7, 8 и 14 юни) зрителите ще се убедят, че в света на политическите игри и манипулации нищо не е окончателно. Шерлок се завръща на сцената и е въпрос на време да бъде отнесен от Източния вятър. Дълго пазените тайни излизат наяве след намесата на силен играч. Шерлок и Джон ще се изправят пред най-голямото си предизвикателство. Дали това ще е краят на играта, зрителите ще видят само по БНТ1.

Гледайте най-доброто от европейското серийно кино по БНТ1!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев постави висока оценка за работата на служебното правителство
Румен Радев постави висока оценка за работата на служебното правителство
Забраниха движението на автомобили по крайбрежната алея на Варна
Забраниха движението на автомобили по крайбрежната алея на Варна