НОВИНИ

От нашия специален пратеник: Последният протест завърши без инциденти

Четвърта нощ на протести в Скопие, след решението на президента Георге Иванов да не отменя решението за амнистия на политици, замесени в скандала с незаконно подслушване и корпуция. И тази нощ хиляди демонстранти излязоха по улиците на македонската столица, за да поискат оставката, както на президента, така и на премиера Никола Груевски. Засилената полицейска охрана обаче стана причина снощните митинги да се разминат без инциденти. Още за обстановката в Македония от специалния ни пратеник Коста Филипов.

Костадин Филипов
от Костадин Филипов
12:27, 16.04.2016
Чете се за: 00:31 мин.
По света

В истинска игра на гоненица между протестиращи и полицаи в Скопие се превърна снощният протест на опозицията. Най-напред протестиращите бяха спрени недалеч от Парламента, като тройният полицейски кордон не ги допусна да стигнат до сградата. По-късно, когато хилядите тръгнаха към сградата на правителството, избирайки прекия маршрут по стария мост на река Вардар, те бяха отново спрени от полицейския кордон, който беше преградил пътя с бронирани машини.

В крайна сметка полиция и протестиращи си стиснаха ръце на няколко метра пред сградата на правителството. След около два часа протестът завърши без инциденти.

В кулоарите на политиката нещата не са толкова спокойни. След отказа на президента Георге Иванов да отмени пакетното помилване, лидерите на три основни политически парти - Никола Груевски, Зоран Заев и Али Ахмети - всеки със своите мотиви, го призоваха отново да преразгледа решението си.
Очевидно е, че и на площадите и в кабинетите, кризата продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Япония след мощните земетресения
Япония след мощните земетресения
Община Варна разширява Аспаруховия парк
Община Варна разширява Аспаруховия парк