НОВИНИ

ОЛАФ решава дали да разследва Фараж

Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) обмисля дали да започне официално разследване във връзка с твърденията, че британския политик Найджъл Фараж е получил 450 000 паунда от бизнесмен.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:52, 26.05.2019
Чете се за: 00:32 мин.
По света
олаф решава дали разследва фараж

Британският Канал 4 съобщи миналата седмица, че Фараж е получил подаръци на стойност 450 000 британски лири от застрахователния магнат Арон Банкс, съосновател на кампанийната група, подкрепяща Брекзит, Leave.EU.

"Ние сме запознати със съобщенията в медиите и публичните изявления по този въпрос", заяви говорител на ОЛАФ за POLITICO. "Като общо правило OЛАФ анализира входящата информация за потенциален интерес от разследване съгласно стандартните процедури", каза говорителят.

Той отбеляза, че органът анализира дали има достатъчно подозрения за измама, корупция или всякаква незаконна дейност, засягаща финансовите интереси на ЕС, и дали въпросите попадат в политическите приоритети на ОЛАФ за разследване.

"Едва след такава първоначална оценка, която понастоящем продължава, OЛАФ решава дали да започне или не разследване", заявиха от службата.

Първоначалната оценка "не означава, че въпросните лица са виновни за каквото и да е нарушение. ОЛАФ напълно зачита презумпцията за невинност", добавят от службата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Падналият край Ихтиман самолет е изгорял напълно
Падналият край Ихтиман самолет е изгорял напълно
Силно земетресение е регистрирано в Перу
Силно земетресение е регистрирано в Перу