САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

ОЛАФ решава дали да разследва Фараж

Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) обмисля дали да започне официално разследване във връзка с твърденията, че британския политик Найджъл Фараж е получил 450 000 паунда от бизнесмен.

от БГНЕС
13:52, 26.05.2019
Чете се за: 00:32 мин.
По света
олаф решава дали разследва фараж

Британският Канал 4 съобщи миналата седмица, че Фараж е получил подаръци на стойност 450 000 британски лири от застрахователния магнат Арон Банкс, съосновател на кампанийната група, подкрепяща Брекзит, Leave.EU.

"Ние сме запознати със съобщенията в медиите и публичните изявления по този въпрос", заяви говорител на ОЛАФ за POLITICO. "Като общо правило OЛАФ анализира входящата информация за потенциален интерес от разследване съгласно стандартните процедури", каза говорителят.

Той отбеляза, че органът анализира дали има достатъчно подозрения за измама, корупция или всякаква незаконна дейност, засягаща финансовите интереси на ЕС, и дали въпросите попадат в политическите приоритети на ОЛАФ за разследване.

"Едва след такава първоначална оценка, която понастоящем продължава, OЛАФ решава дали да започне или не разследване", заявиха от службата.

Първоначалната оценка "не означава, че въпросните лица са виновни за каквото и да е нарушение. ОЛАФ напълно зачита презумпцията за невинност", добавят от службата.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата разследва 14 случая на изборни нарушения
Прокуратурата разследва 14 случая на изборни нарушения
Български студенти гласуваха в Единбург
Български студенти гласуваха в Единбург