НОВИНИ

Откриха взривни материали в Александровска болница

Две гранати, димки и други взривни материали бяха открити преди обед в Клиниката по алергология в Александровската болница. Сигналът е подаден тази сутрин в 9.44 часа от служител на лечебното заведение.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
16:02, 09.03.2017
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

В 9 44 ч. тази сутрин служители на болницата подават сигнал на телефон 112, че в Клиниката по алергология са открити боеприпаси. Последвала евакуация. Минути след това на място пристига отрядът за борба с тероризма.

Цветанка Симеонова, медицински работник: ,,Бързо изведохме болните, преведохме ги в други клиники, и ни казаха да бъдем на разстояние от клиниката".
Маринела Димитрова, пациент: ,,Малко се ошашкахме. В един момент всички трябваше да напуснем и да си вземем само най-важното".
,,Можеше да стане атентат. Това за мен си е жив атентат".

Опасните вещества са открити на тавана. Според МВР става въпрос за две учебни гранати и няколко димки, които са били част от кабинет за обучение по „Гражданска защита" и били там от доста време.

доц. д-р Костадин Ангелов, Изпълнителен директор на Университетска болница "Александровска": ,,Това преди много години са били кабинети, но от доста време те не се използват".

Охранители обаче твърдят, че в клиниката е влизано с взлом. Към 9 часа персоналът е чул трополене на тавана. Според охраната рано тази сутрин двама души са успели да влезнат вътре в клиниката и именно те са оставили двете гранати. От полицията все още ги издирват."

Те се проникнали в сградата през тази метална врата, която винаги била заключена и води до таванското помещение. Тук видеонаблюдение все още няма.

Божидар Чукурланов, началник отдел ,,Контрол, охрана и сигурност": "Вратата е насилена, която е от външната страна. Проверихме за наличие на хора. Такива не сме открили. Реагирали сме в рамките на десетина минути".

Предстои екипи на ДОТИ да установят произхода на гранатите. Разследването по случая продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наградиха момчетата, които предотвратиха грабеж в Бургас
Наградиха момчетата, които предотвратиха грабеж в Бургас
Пламен Станчев: Нетната печалба на Летище София през 2016 г. е катастрофална
Пламен Станчев: Нетната печалба на Летище София през 2016 г. е катастрофална