НОВИНИ

Паметник на Капитан Америка в нюйоркския квартал Бруклин

Паркът в известният квартал Бруклин в Ню Йорк сити се сдоби с нов обитател. Той е висок близо четири метра, тежи един тон и има плътен бронзов тен. Името му е Капитан Америка, а поводът за поставянето на статуята е 75-тата годишнина от дебюта на комиксовия герой.

Георги Петров
от Георги Петров
11:14, 11.08.2016
Чете се за: 00:33 мин.
Още

Защо Бруклин? Всеки запален почитател на историите в картинки или поне техните филмови адаптации знае отговора - Стийв Роджърс, както е името на измисления човек зад маската, е роден и израснал именно в този квартал на Голямата ябълка. Неговата история - малтретиран от връстниците си като дете заради недоразвитата си физика, той се записва в армията като се представя за по-възрастен и става част от програма, която го прави свръхчовек.

Самуел Уинкелман, почитател на Капитан Америка: "Капитан Америка е вдъхновение за мен. Той се превръща от унижавано дребно хлапе в супер герой и иска да бъде приет насериозно."

Статуята на художествения герой беше показана за пръв път на изложението за комикси в Сан Диего през юли. Инсталацията ще остане в Проспект парк в Бруклин до 23-ти август, след което ще бъде преместена на площада пред Баркли сентър и ще обиколи всички по-важни места в квартала до края на годината. Не е известно каква ще е съдбата на Капитан Америка след това.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаните автокрадци в София остават окончателно в ареста
Задържаните автокрадци в София остават окончателно в ареста
Четири жертви на горските пожари в Португалия
Четири жертви на горските пожари в Португалия