НОВИНИ

Пет нови филма са в Панорамата на японското кино у нас

Пет нови филма са в Панорамата на японското кино в рамките на 28-ите Дни на японската култура в България, организирани от посолството на Япония и Японската фондация. Прожекциите са от 23 до 25 и от 28 до 29 октомври в Дома на киното от 18.30 часа, билетите са по 2 лв., съобщават инициаторите.

пет филма панорамата японското кино нас
bnt avatar logo
от БНТ
16:38, 20.10.2017
Чете се за: 00:46 мин.
Още

Филмите са от фонда на филмотеката на Японската фондация. Обединява ги мотивът за човешките взаимоотношения в съвременното общество.

"Ти си добро дете" - на 23 октомври, засяга темите за детското насилие и представя мотива за надеждата, че добротата е спасител и решение на всички проблеми.

Любовна история за отношенията на семейна двойка на фона на социалните проблеми в Япония през 90-те години на миналия век е "Всичко наоколо", който може да се види на 24 октомври.

На грижата за възрастните хора с деменция - сериозен социален проблем в Япония, е посветен "Майката на Лукчо". В програмата е на 25 октомври. Адзума Морисаки, най-възрастният активен японски режисьор, снима филма по едноименната комикс история.

"Писмото", по романа на Кейго Хигашино, отличен с престижната японска литературна награда "Наоки", разказва за трудния живот на двама братя и сложния им път един към друг. Прожекцията е на 28 октомври.

Последното заглавие от Панорама на японското кино е "Сцени от Кайтан". Героите са обикновени хора, чийто живот често има сладко-горчив привкус. Филмът е отличен с голямата награда на името на филипинския режисьор Лино Брока и награда за актьорския екип на 12-ия Синаманила Международен филмов фестивал във Филипините.

Дните на японската култура се организират от посолството на Япония от 1990 г. и представят богатото древно и съвременно изкуство на страната. Тази година се осъществяват със съдействието на Клуба на приятелите на Япония в България "Нихон Томоно Кай" и с финансовата подкрепа на спонсори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличение на пенсиите с 3.8% предвижда проектобюджетът на НОИ
Увеличение на пенсиите с 3.8% предвижда проектобюджетът на НОИ
Депутатът от ВМРО Александър Сиди се срещна с посланика на Израел
Депутатът от ВМРО Александър Сиди се срещна с посланика на Израел