НОВИНИ

Пистолет е изпаднал от джоба на учител по време на учебен час в Силистра

Пострадали няма. Сигналът е подаден в полицията, където е установено, че оръжието е бойно и законно притежавано от учителя - бивш полицай.

bnt avatar logo
от БНТ
23:07, 14.02.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Случката се разиграла в часа по история на пети клас в силистренското училище „Иван Вазов" вчера, когато от палтото на учителя паднал пистолет. Въпреки че той успял бързо да го прибере, ученик от класа забелязал оръжието и уведомил класния си ръководител.

Росица Трендафилова - директор на ОУ „Иван Вазов": Колегата Димитров потвърди, че от връхната му дреха е изпаднало оръжие, което е законно притежавано от него. Обясненията, които даде, бяха, че в същия ден по обяд той е трябвало да отиде да стреля, по уговорка, на стрелбище.

От ръководството на училището са взели необходимите мерки и днес сутринта с децата от класа е работил психолог.

Габриела Миткова, началник на РИО-Силистра: Така че са предприети всички действия да се установи истината, да разговаря психолог с класа, да се намери заместващ учител за днес, учителят да даде своите обяснения и гледна точка. Това е изолиран случай и са взети всички мерки да няма повече опасности.

59-годишният учител, който е бивш полицай, отказа да застане пред камерата. Той работи в училището от две години, но днес сутринта е напуснал по взаимно съгласие и е поел отговорност за неразумната си постъпка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валежите спират
Валежите спират
Мария Габриел ще поиска повече средства за програмата Еразъм+
Мария Габриел ще поиска повече средства за програмата "Еразъм+"