НОВИНИ

Плевнелиев: България ще привлича инвестиции и туристи от Саудитска Арабия

България разполага с отлични условия за развитието на всички видове туризъм - морски, планински, културен, спа и рехабилитационен и се нуждае от силни партньори, за да реализира в максимална степен големия си потенциал в този стратегически отрасъл. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на среща на "Дондуков" 2 с принц Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, председател на Борда на директорите на Комисията по туризъм и национално наследство на Саудитска Арабия, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

bnt avatar logo
от БТА
16:48, 06.10.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
плевнелиев българия привлича инвестиции туристи саудитска арабия

Държавният глава е потвърдил решимостта на страната ни да привлече повече инвестиции в бързо развиващите се сектори на туризма, високите технологии и автомобилната индустрия и е подчертал конкурентните предимства на България в региона на Югоизточна Европа- стратегическо разположение, ниско равнище на държавен дълг, консервативна фискална политика, квалифицирани кадри.

Българското общество е пример не само на Балканите, но и в Европа за мирно и толерантно съжителство на различни религиозни групи, е добавил Плевнелиев.

България и държавите от Югоизточна Европа имат големи природни дадености и богато културно наследство и Саудитска Арабия е готова да засили партньорството и да увеличи инвестициите си в туризма и икономиката, е заявил принц Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд. Той е поканил българския държавен глава да посети Саудитска Арабия в удобно за него време.

На срещата президентът Плевнелиев е отбелязал и големите възможности за реализирането на успешни съвместни проекти в енергетиката, както и в селското стопанство и е посочил възможността инвеститорите да се възползват от финансова подкрепа по линия на европейските фондове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европарламентът иска по-строги политики срещу конфликтите на интереси
Европарламентът иска по-строги политики срещу конфликтите на интереси
Кремъл подкрепя разследване на боеве между деца в Чечения
Кремъл подкрепя разследване на боеве между деца в Чечения