НОВИНИ

Подобрява се състоянието на околната среда в страната

Tова съобщи в Пловдив министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Окончателните и валидирани данни, събрани от изпълнителната агенция по околна среда, за 2014 година, показват подобряване състоянието на околната среда.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
14:35, 26.05.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
подобрява състоянието околната среда страната

Специално за региона на Пловдив е отчетено подобряване състоянието на въздуха, уточни министър Василева.

Данните от мониторинговите станции показват, че реализираните проекти, свързани с подобряването на градската среда, пътната инфраструктура, на градския транспорт и използването на алтенативни методи за мобилност, изграждането на съоръжения поглъщащи праха, зелени пояси, паркови площи и пространства и други, дават своя ефект на ограничаване на замърсяването и водят до намаляване съдържанието на фини прахови частици във въздуха.

В Пловдив Ивелина Василева присъства на първото от общо шест представления от националната кампания "Яко е да си Еко", организирана от МОСВ.

"Децата са изключително отзивчиви, съпричастни и отговорни към зелените идеи и към идеята за грижата за природата", каза министър Василева. Тя добави, че тази година има рекорден брой участници в "Зелената олимпиада", близо седем хиляди деца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росен Плевнелиев награди културни дейци
Росен Плевнелиев награди културни дейци
Десислава Танева: България произвежда най-висококачествените храни и напитки
Десислава Танева: България произвежда най-висококачествените храни и напитки