НОВИНИ

Поредни обвинения срещу Доналд Тръмп

Авторитетното американско издание "Ню Йорк Таймс" публикува интервюта с две жени, които заявяват, че Доналд Тръмп ги е докосвал по неподходящ начин без тяхното разрешение. Едното от обвиненията е с давност от повече от 30 години. Достоверността на материала веднага бе отречена от предизборния щаб на милиардера.

Георги Петров
от Георги Петров
06:51, 13.10.2016
Чете се за: 01:07 мин.
По света

Джесика Лийдс от Ню Йорк казва, че е срещнала Тръмп по време на пътуване със самолет преди три десетилетия. По думите ѝ той я сграбчил за гърдите и се опитал да бръкне под полата ѝ. Рейчъл Крукс от Охайо пък казва, че е срещнала Тръмп в небостъргача му "Тръмп Тауър" през 2005 година и тогава той я целунал по устните против волята ѝ. От предизборния щаб на милиардера отговориха с официално изявление, в което подчертаха, че обвиненията са художествена измислица, подобни неща не са се случвали и представляват поредна част от координирата морална атака от страна на медиите срещу Доналд Тръмп.

На фона на многобройните обвинения в сексистко поведение и протести срещу него в Мексико републиканският кандидат за президент получи и подкрепа - от скандалния руски депутат Владимир Жириновски. Той заяви, че ако Хилари Клинтън бъде избрана за президент в условията на криза в дипломатическите отношения между Съединените щати и Русия, то американската страна ще бъде изтрита от лицето на Земята.

Владимир Жириновски, руски депутат: "Американците, които гласуват на 8-ми ноември, трябва да знаят, че ако гласуват за Тръмп, гласуват за мир, и ако гласуват за Клинтън, гласуват за война. Ако Хилари Клинтън спечели, тя ще бъде последният американски президент в историята. Това може да са последните избори в Съединените щати."

Жириновски подчера още, че Тръмп ще намери общ език с руския президент Владимир Путин бързо и лесно и оправда отношението на милиардера към жените.

Владимир Жириновски, руски депутат: "Мъжете по цял свят понякога казват подобни неща на своите другари. Просто ги казват. Това не означава, че имат лошо отношение към жените, децата, черните хора, мюсюлманите и така нататък."

Относно ситуацията в Близкия изток, руският националист заяви, че Тръмп няма да се интересува от положението там и ще постави американските интереси на първо място. Владимир Жириновски е основател и лидер на Либерално-демократическата партия на Русия, която въпреки названието си следва ултра-националистически възгледи. Кандидатирал се е 4 пъти за президент, но винаги без успех.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин пренебрегва обвиненията във военни престъпления в Сирия
Путин пренебрегва обвиненията във военни престъпления в Сирия
Предполагаемият сирийски атентатор се е самоубил в килията си в Лайпциг
Предполагаемият сирийски атентатор се е самоубил в килията си в Лайпциг