НОВИНИ

"Предприемачи на бъдещето" подготвя младежи за бизнеса

Потенциалът на младите хора ще се развива чрез програмата "Предприемачи на бъдещето". Тя обхваща ученици между 16 и 18-годишна възраст в градовете Враца, Видин, Монтана, Перник и Смолян. Софийският Тех парк беше домакин на представянето на инциативата.

bnt avatar logo
от Мария Сивкова – Илиева
19:00, 07.10.2016
Чете се за: 00:49 мин.
Още

"Предприемачи на бъдещето" е сред най-старите и утвърдени програми в световен мащаб. Създадена е още през 1919 година. У нас се популяризира от организацията "Джуниър ачийвмънт", която вече е подкрепила създаването на множество ученически компании.

Елмира Косова - учител
"Ползват много междупредметни връзки с другите икономически дисциплини, които учат - икономика, банково дело, защото учебната компания действително обвързва всички икономически познания. Те трябва да могат да си направят един бизнес план, трябва да могат да търсят клиенти, доставчици."
Светослава Стоянова - "Джуниър Ачийвмънт"
"Важно е да се намери пътят и начина, по които тези млади хора да бъдат собствено активизирани, т.е. те самите да възприемат и да осъзнаят, че тяхното лично бъдеще, е в техните ръце, да бъдат проактивни, да бъдат целенасочени, да бъдат фокусирани, да бъдат трудолюбиви."
Владимир Уручев
"Да вземе младите хора тогава, когато завършват средното си образование, когато те усмислено ще предприемат стъпката в своя живот, да ги запленим с идеята да станат предприемачи."

Първият етап е обучението на учителите, които ще участват в проекта. Предстоят работилница и креативен лагер, работа с ментори, регионални състезания и представяне на разработените бизнес идеи в рамките на Младежкия стартъп форум „Изгряващи звезди“ през юни 2017 г. Там младите предприемачи ще се състезават за приза „Най-добра учебна компания на България“ и за специалната награда на Владимир Уручев – „Млад предприемач“, която включва пътуване до Брюксел и посещение на Европейския парламент за екипа победител.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена пострада при ремонт на хранителен магазин в Хасково
Жена пострада при ремонт на хранителен магазин в Хасково
Какво е общото между космическата индустрия и трансплантацията на органи?
Какво е общото между космическата индустрия и трансплантацията на органи?