НОВИНИ

Предсрочни парламентарни избори най-късно на 2 април, смята Цветан Цветанов

Най-късната дата за провеждане на предсрочни парламентарни избори е 2 април 2017 г., а по-ранна дата - 20 март. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в парламента. ГЕРБ няма да подкрепя опити за съставяне на правителство в рамките на този парламент, заяви още Цветан Цветанов. Според него идеята ГЕРБ да подкрепи правителство без да участва в него е несериозна.

bnt avatar logo
от БНТ
11:30, 23.11.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Той напомни, че ГЕРБ ще върнат мандата, когато им бъде връчен от президента и отбеляза, че от БСП щели да направят същото. ГЕРБ и БСП, с тази ясна позиция са 122 народни представители, което означава, че няма как другите политически формации в парламента да формират мнозинство, което да подкрепи бъдещо избиране на какъвто и да е кабинет, обясни Цветанов.

Той отбеляза, че в момента президентът провежда консултации с останалите парламентарни групи, които се очаква да приключат тази седмица, след което ще има консултативен съвет. Там ще присъстват всички парламентарно представени групи, представители на изпълнителната власт и новоизбраният президент Румен Радев, за да се търси политически консенсус за дата на предстоящите предсрочни избори и след това вече влизаме в тази конституционна разпоредба за връчването и връщането на мандатите, обясни Цветанов.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП призова кабинета в оставка да спре с разпоредителни сделки и назначения
БСП призова кабинета в оставка да спре с разпоредителни сделки и назначения
Патриотичният фронт влезе на консултации при президента
Патриотичният фронт влезе на консултации при президента