НОВИНИ

Бенямин Нетаняху ще посети Москва на 9 май

Израелският премиер Бенямин Нетаняху потвърди, че ще присъства на деветомайския парад в Москва. Той определи предстоящите си разговори с Владимир Путин като особено важни предвид ситуацията в Сирия. Нетаняху заяви, че Иран доставя модерни оръжия за Дамаск, които представляват заплаха за еврейската държава.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
19:00, 06.05.2018
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Нетаняху смята, че Иран полага все по-активни усилия да създаде военни бази в Сирия, насочени срещу Израел. Затова израелският премиер смята разговорите си Путин на 9 май за особено важни.

Бенямин Нетаняху, премиер на Израел: Ще се срещна с руския президент Путин в Москва и ще участвам в парада за Деня на победата над нацистка Германия.Срещите ми с руския президент са винаги важни за сигурността на Израел и координацията между израелските въоръжени сили и руските военни.

Що се отнася до Иран, Нетаняху заяви " решени сме да блокираме иранската агресия срещу нас дори и това да означава борба".

На Червения площад в Москва приключи генералната репетиция за деветомайския парад. Владимир Путин встъпва официално в длъжност като президент утре. Ден преди това властите освободиха опозиционния лидер Алексей Навални от ареста. Навални беше задържан по време на антиправителствен митинг за организация на протест, несъгласуван с властите. Случаят му ще бъде разгледан от съда на 11 май.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лиляна Павлова откри изложбата Пазители във Венеция
Лиляна Павлова откри изложбата "Пазители" във Венеция
Шествие на ловджии в Бургас за Гергьовден
Шествие на ловджии в Бургас за Гергьовден