НОВИНИ

Превозвач: Щастливи сме, че еврочиновниците разбраха справедливите ни искания

Комисията по транспорт в ЕП подкрепи България по казуса с новия пакет "Мобилност", който изкара на протест превозвачи на 17 май. Отхвърлено беше предложението вчера международните шофьори да се прибират в родната си страна поне един път седмично. Остава обаче възможността водачите да нощуват в своите кабини, ако условията там позволяват. Как приемат развоя на казуса от бранша - вижте във включването на Тереза Ставрева.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
07:08, 05.06.2018
Чете се за: 00:22 мин.
У нас
Веселин Стоянов, превозвач: Ние сме изключително щастливи от факта, че еврочиновниците успяха да разберат нашите справедливи искания.

Той определи пакета "Мобилност" като изключително тежък документ от над 120 страници и обясни, че исканията на българските превозвачи са в рамките на 4 точки, които, по думите му, са били "продиктувани от неясни интереси и правила".

Според него исканите промени са били "рестриктивни и насочени към отслабване на конкурентоспособността".

Промяна и регулация във всеки един бизнес е нещо добро, но трябва да бъде съобразена с нуждите на индустрията и да бъде диктувана от пазарни принципи, а не по изкуствен начин, смята и Николай Рашков, който е член на Асоциацияата на международните превозвачи.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евродепутатът Андрей Новаков за пакета Мобилност: Това беше значителен успех
Евродепутатът Андрей Новаков за пакета "Мобилност": Това беше значителен успех
Наемат работна ръка в земеделието на четиричасов работен ден
Наемат работна ръка в земеделието на четиричасов работен ден