НОВИНИ

През уикенда времето застудява, отново слънце от следващата седмица

През нощта над страната ще бъде предимно ясно, над много райони с разкъсана висока облачност. Ще бъде почти тихо и сутринта на места в низините ще се образува мъгла. Минимални температури между минус 3 и 2 градуса, в отделни котловини на Западна България до минус 5, а по морския бряг по-високи - до 7-8, в София - около минус 3 градуса.

bnt avatar logo
от БТА
13:49, 08.12.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас
уикенда времето застудява отново слънце следващата седмица

Утре ще се усили южният вятър, по-чувствително в Източна България и северно от планините. Облачността ще започне да се увеличава, отначало средна и висока, до вечерта в Западна България ще се вплътни. Максимални температури между 10 и 15 градуса, в западните райони на Дунавската равнина и Горнотракийската низина, където ще остане почти тихо, по-ниски - 7 -10, в София около 11 градуса.

През нощта срещу неделя от запад на изток ще има валежи от дъжд, но с ориентиране на вятъра от северозапад ще започне да нахлува студен въздух и по-високите полета на Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Сутринта на места ще има мъгла, а през деня ще се появи разкъсана висока облачност. Ще духа умерен, а след обяд и силен южен вятър. Максимални температури на въздуха: 12-15 градуса. Температурата на морската вода е 10-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана предимно висока облачност. Ще духа силен и бурен югозападен вятър. Топло за декември с максимална температура на височина 1200 метра около 7 градуса, а на 2000 метра - 0-1 градуса. В неделя ще бъде доста ветровито и студено, но валежите бързо ще спрат, от запад и облачността ще се разкъсва и намалява и до вечерта в по-голямата част от страната ще се изясни. Към вечерта и вятърът ще отслабне.

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от югозапад, ще бъде умерен, в Източна България и силен; ще започне бързо затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Булгаргаз предлага увеличение на природния газ с близо 3% от 1 януари​
​"Булгаргаз" предлага увеличение на природния газ с близо 3% от 1 януари​
Ердоган се срещна с представители на мюсюлманското малцинство в Комотини
Ердоган се срещна с представители на мюсюлманското малцинство в Комотини