НОВИНИ

Президентът на ЮАР въведе безплатно образование за бедни студенти

Президентът на ЮАР Джейкъб Зума обяви за преминаване към безплатно висше образование за студенти от бедни семейства. Новината бе разпространена от президентската администрация днес, когато започна конгресът на управляващата партия „Африкански национален конгрес“.

bnt avatar logo
от БГНЕС
19:01, 16.12.2017
Чете се за: 00:24 мин.
Още
президентът юар въведе безплатно образование бедни студенти

Новата социална мярка засяга семействата, чийто годишен доход не надхвърля 350 000 ранда (25 700 долара). Според властите това са над 90% от семействата.

Джейкъб Зума, президент на ЮАР: Правителството предоставя пълно субсидиране на висшето образование за южноафриканските студенти от бедни и работнически семейства, които ще започнат обучението си през учебната 2018 година. Финансирането на тяхното следване ще става чрез предоставяне на грантове, а не на кредити.

Обявената програма е предвидена за 5 години. Държавата поема изцяло разходите по обучението, както и за придобиването на учебни материали, за общежитията, изхранването и транспорта.

Президентът обеща също да не вдига догодина цената на обучение на студентите от семействата с годишен доход над 600 000 ранда (44 100 долара).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Необичайно топло време през декември
Необичайно топло време през декември
Шевиците могат да бъдат символ върху продуктите, произведени в България
Шевиците могат да бъдат символ върху продуктите, произведени в България