НОВИНИ

Приключи разследването за евентуална руска намеса в президентските избори в САЩ

Край на разследването за предполагаема руска намеса на президентските избори в Съединените щати. Какво показва разследването на специалния прокурор Робърт Мълър и каква част от него ще бъде достъпна за обществото - предстои да се разбере. Известно е, че прокурорът не препоръчва нови обвинения.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
08:44, 23.03.2019
Чете се за: 00:51 мин.
По света

След близо две години докладът на специалния прокурор Робърт Мълър за предполагаемата намеса на Русия в президентските избори в САЩ през 2016 г., спечелени от Доналд Тръмп, вече е готов. Документът е предаден на главен прокурор Уилям Бар.

Очаква се той да го прегледа и да направи обобщение, с което да запознае Конгреса. Бра ще трябва да прецени колко от информацията да бъде разкрита и на обикновените американци.

Джесика Левинсън, професор по право: Може да звучи противоречиво, но за президента Тръмп най-добрият сценарий би бил да има един честен и подробен доклад, който да не даде възможност на Конгреса, и по-конкретно на Демократите, възможност за оспорване и съмнения. В най-лошия случай - ако докладът е кратък и неясен, демократите ще останат с усещането, че нещо се крие и ще се заловят да го търсят и разследват с огромна енергия и желание.

Доналд Тръмп многократно нарече разследването "лов на вещици", адвокатите му вече са поискали доклада, за да се запознаят с него. Не е ясно дали ще им бъде предоставен. С нетърпение го очакват и американците.

Джанет Ленор: Лично аз съм много развълнувана, че докладът е готов. Най-накрая ще разберем с какво си имаме работа.
Мади Мор: Мисля, че е голяма стъпка. И беше време - чакаме вече много дълго. Радвам, че всичко свърши. Много ми е интересно какво пише в доклада и какви последствия ще има от него.

Разследването хвърли сериозна сянка върху управлението на Тръмп и засегна негови роднини, по случая са повдигнати обвинения на 34 души, включително шестима, били част от предизборната кампания на Тръмп, както и на три компании.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Китай и Италия се разбраха за стратегическо партньорство
Китай и Италия се разбраха за стратегическо партньорство
Очаква се превозвачите да решат дали ще протестират в Страсбург на 27 март
Очаква се превозвачите да решат дали ще протестират в Страсбург на 27 март