НОВИНИ

Първите групи екстремисти започнаха да се изтеглят от Алепо

Първите групи екстремисти, разположени в източните квартали на Алепо, започнаха да се изтеглят от града. Това съобщи днес сирийската телевизия, цитирана от ТАСС.

bnt avatar logo
от БТА
13:05, 20.10.2016
Чете се за: 00:32 мин.
По света
първите групи екстремисти започнаха изтеглят алепо

Според нея джихадистите започват да напускат Алепо заедно със семействата си през контролен пункт на пътя Кастело. Междувременно сирийската армия разпространява в бунтовническите квартали позиви с начертани схеми на безопасните коридори за излизане от Алепо, които може да бъдат използвани от местни жители и привърженици на опозиционните групировки.

Днес сирийското военно командване отново прикани жителите на Алепо и бунтовниците "да се възползват от хуманитарната пауза" в обстрела и да напуснат източните квартали. Сирийски военнослужещи разчистиха път през кръговото движение в района Дувар Джандул и района Бустан ел Каср. Властите гарантираха, че по магистралите там могат спокойно да се движат хора и превозни средства.

Подготвени са автобусни колони, с които да се евакуира цивилни ранени, а доброволци от сирийския Червен полумесец са готови да ги придружат. Обявената от Дамаск хуманитарна пауза ще продължи до 19.00 ч. българско време. Организирани са общо 6 хуманитарни коридора за мирни жители и два коридора - за изтегляне на бойци от въоръжените групи, допълва ТАСС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест във Варна заради опасен път
Протест във Варна заради опасен път
Анджелина Джоли разговаря с агенти на ФБР
Анджелина Джоли разговаря с агенти на ФБР