НОВИНИ

Първите коментари след избора на Макрон за президент

Франция избра Европа- това бяха първите коментари след обявяване на резултатите късно снощи. Макрон успя да спечели тези избори, въпреки че не принадлежи към нито една от големите партии. Франция, цяла Европа и целия свят гледаха снощи със затаен дъх резултатите от вота.

Надежда Василева
от Надежда Василева
08:56, 08.05.2017
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Този вот беше решаващ за бъдещето на Европа. Макрон е проевропейски кандидат, докато Марин льо Пен беше за излизане на Франция от ЕС.

Бъдещият президент ще има да решава доста проблеми, един от които е разединението на Франция. Макрон заяви пред хората, че е наясно с това разединение и той ще бъде обединител на Франция и на Европа. Той призова привържениците си да не освиркват Марин льо Пен.

В лагера на опонента Марин льо Пен веднага започнаха с атаки срещу нея. Тя от своя страна заяви, че предстои сериозно реформиране на "Националния фронт" и той може да се превърне в нова политическа сила.

Всички анализатори смятат, че на новия президент никак няма да му е лесно през следващите месеци, тъй като предстоят и парламентарни избори. Дали Макрон ще успее да спечели достатъчно депутатски места за да успее да реализира реформите, които е обещал.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кампания за безопасно плуване през лятото започва в община Кюстендил
Кампания за безопасно плуване през лятото започва в община Кюстендил
Селфитата се превърнаха в опасна игра за децата
Селфитата се превърнаха в опасна игра за децата