НОВИНИ

​Путин изрази съболезнования на близките на жертвите от самолетната катастрофа

Руският президент Владимир Путин изрази съболезнования на близките на загиналите в самолетната катастрофа и е казал, че сега най-важното е да се обърне внимание на работата с близките и роднините на загиналите.Семействата на загиналите ще получат по 1 милион рубли компенсация.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
09:11, 19.03.2016
Чете се за: 00:42 мин.
По света
​путин изрази съболезнования близките жертвите самолетната катастрофа

Боингът 737-800 на нискотарифната авиокомпания "ФлайДубай", изпълняващ полет от Дубай за Ростов на Дон, се е разбил при повторен заход за кацане и сложни метеорологични условия - силен страничен вятър и дъжд, на около 250 метра от пистата и се е запалил.

Според руски медии заради лошото време преди катастрофата няколко други полета са били пренасочени към близкото летище в Краснодар, където успешно са се приземили, съобщи Франс прес.

Телевизия Росия24 цитира мнението на Жана Терехова от министерството на птранспорта, че катастрофата може би се дължи на грешка на пилота.

"ФлайДубай" е нискобюджетна компания, създадена през 2008 година от правителството на Дубай, едно от седемте емирства в ОАЕ. Първият й полет е извършен през 2009 г. Тя разполага със сравнително нови самолети от типа, който катастрофира - Боинг 737-800 и обслужва по над 1400 полета на седмица. Нейни самолети досега не са катастрофирали и не са имали сериозни проблеми със сигурността.

Авиокомпанията бързо е разширила дейността си в Русия и други страни от бившия Съветски съюз, тъй като Дубай е популярна дестинация сред руските туристи.

Освен това там живеят и работят много руснаци. Това е град, в който съотношението на чужденците към местните е 4 към 1, отбелязва Асошиейтед прес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Събират чудотворни икони и мощи
Събират чудотворни икони и мощи
Екипажът на разбилия се в Русия Боинг е бил от граждани на различни  страни
Екипажът на разбилия се в Русия Боинг е бил от граждани на различни страни