НОВИНИ

Путин отговаря над 4 часа на въпроси на граждани

Русия ще отмени санкциите срещу други държави, ако те отменят своите санкции срещу нея. Това обяви руският президент Владимир Путин по време на годишната си пряка телевизионна линия - разговор с граждани, която продължи рекордните 4 часа и половина.

Цветана Кръстева
от Цветана Кръстева
20:25, 15.06.2017
Чете се за: 01:11 мин.
По света

Според Путин руската икономика е загубила повече от падането на цените на нефта, отколкото от санкциите. За първи път президентът коментира публично живота на дъщерите си и съобщи, че вече има двама внука.

От заплатите на учителите до Сирия и личния си живот - руският президент говори в пряк ефир четири часа и половина. На въпрос за вредата на санкциите, въведени заради руската анексия на Крим, Путин коментира, че Русия е пострадала повече от падането на цените на нефта.

Владимир Путин, президент на Русия: "Съединените щати пресметнаха, че санкциите са намалили с един процент БВП на икономиката ни. Европейците пресмятат, че е малко повече. В ООН смятат, че от санкциите сме загубили около 50-52 млрд. долара, а тези страни, които са въвели санкциите, са загубили общо 100 млрд. долара. Така че това е нож с две остриета и вреди на всички, включително и на тези, които ги въвеждат".

Според Путин Русия ще отмени санкциите срещу тези, които отменят санкциите срещу Русия

В прекия ефир с Путин участваха и известни руски актьори и журналисти. Въпросите бяха подбрани предварително сред общо повече от 2 млн. запитвания.

;

Путин за първи път коментира масовите антиправителствени протести, организирани от Алексей Навални. Последните - на 12 юни, бяха разпръснати със сила. Путин смята, че гражданите имат право да протестират, но не трябва да нарушават законите. Той обвини Навални, че използва хората за политическа реклама.

Владимир Путин, президент на Русия: "Готов съм да разговарям с всички, които наистина се стремят към подобряване на живота на хората, да решават проблемите на страната, а не с такива, които използват трудностите за собствен политически пи-ар, като инструмент за собствена реклама".

Путин говори по вътрешни за Русия проблеми като икономическата криза. Той призова хората да уважават правото личен живот на неговите роднини и съобщи, че вече има двама внуци.

Владимир Путин, президент на Русия: "Не искам да растат като принцове, а като нормални хора, а затова им е нужно нормално общуване в детска среда. Само да им кажа възрастта и името, веднага ще ги идентифицират и няма да ги оставят намира. Това ще навреди на развитието на децата".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Блокове, одобрени за саниране през 2016 година, могат да останат без финансиране
Блокове, одобрени за саниране през 2016 година, могат да останат без финансиране
Експертите препоръчват да внимаваме с мобилния интернет в роуминг
Експертите препоръчват да внимаваме с мобилния интернет в роуминг