НОВИНИ

Решават дали да отнемат бебето на лекарката от Две могили

До края на септември социалните служби в Две могили трябва да изготвят оценката за родителските способности на лекарката, която през август остави детето си заключено в автомобил на паркинг в Русе. Самата лекарка смята, че отнетото ѝ бебе е гледано по неподходящ начин в Комплекса за социални услуги в Русе и иска да си го вземе обратно.

bnt avatar logo
от Виолета Никифорова
20:54, 23.09.2016
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Докладът за оценката на родителските възможности на д-р Таня Попова се прави от Центъра за обществена подкрепа в Две могили. Събирането на данни обаче отнема много време и той ще бъде готов през октомври.

Сашка Димитрова - главен специалист „Социални дейности и здравеопазване" - Община Две могили: „На нея са и предоставени общинско помещение и общинско жилище. Наемът не е висок и тя ги ползва...Някакви жалби относно децата нямаме в Община Две могили".

Самата д-р Попова казва, че условията, при които се отглежда малкото ѝ дете са неподходящи. Тя смята, че определеното ѝ време за свиждане е прекалено малко - три пъти седмично по един час.

д-р Таня Попова: "Пуснах молба до директора на Дирекция „Социално подпомагане" до края на престоя на детето в институцията всеки ден да отивам на свиждане, защото искрено се надявам детето по най-бързия начин да излезе от тази институция, но не ми беше разрешено... Детето го обличат с някакви раздърпани стари дрешки, легълцето е очукано, в стая с друго детенце, аз като майка мога да подсигуря много по-добри материални условия на детето".

Жената смята, че покрай нейния случай върху лекарското съсловие са били изсипани много и несправедливи обвинения.

д-р Таня Попова: "Искам да защитя и лекарското съсловие все пак, защото докторите бяха представени като престъпници... Проблемите, които имам, са от личен характер, лекарският съюз е съсловна организация, която трябва да защитава лекарите".

Общопрактикуващата лекарка има общо 4 деца - двете по-големи са при биологичния си баща, а тя самата се грижи за едно, което ходи на седмична детска ясла.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слабо търсене на дърва за огрев в Благоевградско
Слабо търсене на дърва за огрев в Благоевградско
Шестото издание на „Балканска черга” беше открито в Шишковци
Шестото издание на „Балканска черга” беше открито в Шишковци