САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Рокади по върховете на НСО

Ръководството на Националната служба за охрана (НСО) има нов заместник-началник. На мястото на досегашния полковник Юлиан Харалампиев е назначен подполковник Емил Тонев.

от БГНЕС
14:41, 22.07.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
рокади върховете нсо

В Закона за НСО е записано, че заместник-началниците на Националната служба за охрана се назначават с указ на президента по предложение на началника на службата. Двата указа вече са на страниците на държавен вестник. Указ № 240 за освобождаване на полковник Юлиан Харалампиев, с Указ № 241 за зам.-началник на държавните гардове е назначен подполковник Емил Тонев. Службата, която се ръководи от генерал-лейтенант Ангел Антонов, има и втори зам.-началник и това е полк. Красимир Станчев.

От НСО посочват, че досегашният заместник-началник на службата полковник Юлиан Харалампиев е освободен от заеманата длъжност тъй като не притежава необходимия 5-годишен минимален стаж на ръководна длъжност. Той е преназначен на друга подходяща длъжност в НСО, с оглед на натрупания професионален опит и притежавани ръководни умения, казаха пред БГНЕС от службата. Със заповед на началника на Националната служба за охрана ген.-лейт. д-р Ангел Антонов подп. Тонев е повишен в звание полковник.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Гърция намали възрастта за гласуване на 17 години
Гърция намали възрастта за гласуване на 17 години
Захариева: За съжаление има насилие в затворите и това е недопустимо
Захариева: "За съжаление има насилие в затворите и това е недопустимо"