НОВИНИ

Росен Плевнелиев връчи част от стипендиите "Нели и Робърт Гибсън"

100 български студенти с високи академични постижения през тази учебна година ще получат стипендиите "Нели и Робърт Гипсън". Студентите са от семейства, които са затруднени да покрият разходите им за образование. Президентът Росен Плевнелиев днес връчи част от стипендиите.

bnt avatar logo
от Н.Василева/Т.Игнатов
16:27, 01.12.2016
Чете се за: 00:24 мин.
Още

От 2004-та година насам, над 1150 наши студенти са подпомогнати от създадения фонд на семейство Гибсън, със сътрудничеството на фондация Свети Свети Кирил и Методий и Американската фондация за България. Стипендиите са за пълния курс на обучение до завършване на бакалавърска степен. Благодарение на дарителството студентите могат да завършат образованието си и да сбъднат мечтите си, отбеляза президентът.

Росен Плевнелиев - президент на България: "Искрено вярвам, че няма голяма и малка благотворителност. Щедростта по никакъв начин не може да бъде мерена по значимост. Всеки дарителски акт е част от бъдещето на България, създава едно по-различно, по-светло бъдеще за България. Укрепва общността, възпитава ни в доброта, създава доверие и разбира се ни учи на най-важните човешки ценности."


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недостиг на гориво е причинил самолетната катастрофа в Колумбия
Недостиг на гориво е причинил самолетната катастрофа в Колумбия
65 годишен сърфист се пребори с 3 метрова акула
65 годишен сърфист се пребори с 3 метрова акула