ИЗВЕСТИЯ

Моите новини

ЗАПАЗЕНИ

Русенци с първи места в национално кулинарно състезание

bnt avatar logo от Венета Николова
A+ A-
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Петима русенци извоюваха първите места в престижното национално състезание „Кулинарна купа на България” в конкуренция със 130 от най-добрите професионални готвачи у нас. Възпитаниците на Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ са заслужили първо, второ, трето и четвърто място в индивидуалната надпревара, както и първото място в отборното класиране. Днес те бяха тържествено посрещнати от своите бивши учители и съученици.

Video Player is loading.
Текущо време 0:00
Продължителност -:-
Заредено: 0%
Тип на потока НА ЖИВО
Оставащо време 0:00
 
1x
    • Глави
    • descriptions off, selected
    • Спряни субтитри, selected
      Субтитрите са автоматично генерирани и може да съдържат неточности.

      За най-добър готвач на България беше обявен Владимир Тодоров, следван от още двама русенски готвачи – Александър Тодоров и Александър Енчев. Владимир се обучава в кулинарна академия в София, стажувал е в САЩ и Холандия. Александър Тодоров пък изучава мениджмънт на кулинарните изкуства в Западнолондонския университет. И двамата казват, че има съществена разлика във възможностите за професионална реализация на младите хора в тези държави и у нас.

      “Има ресторанти, които са на много по-високо ниво и можете да градите, да се качвате нагоре”, разказа Владимир Тодоров.
      „Манталитетът на българския клиент трябва да се промени. Не може да отиде в някой ресторант от по-висока класа и да поръча примерно, пържени картофи. Заплащането също има голяма вина”, допълни Александър.

      Младите кулинарни майстори обаче са категорични, че независимо от страната, в тяхната професия успяват само работохолиците и тези, които са напълно отдадени на нея.

      ТОП 24

      Най-четени

      Product image
      Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
      Абонирай ме за най-важните новини?