Русия затваря англо-американското училище заради санкциите на САЩ

Във връзка с антируските санкции на Вашингтон властите на Русия са взели решение да затворят англо-американското училище в Москва, където учат децата на дипломати от САЩ, Великобритания и Канада. Това съобщи Си Ен Ен, предаде Интерфакс.

от Източник: БТА
10:06, 30.12.2016
Чете се за: 00:34 мин.
По света
русия затваря англо американското училище заради санкциите сащ

Англо-американското училище в столичния район Покровское-Стрешнево е създадено през 1949 г. Там учат децата на англоезични дипломати и бизнесмени, по последни данни близо 1200 момичета и момчета.

Закрива се и ведомственият почивен дом за служители от американската дипломатическа мисия в горския масив Серебряний Бор, популярна сред московчани паркова зона, допълва Си Ен Ен.

Вчера администрацията на Барак Обама в САЩ обяви нови мерки срещу Русия в отговор на предполагаемите руски хакерски атаки, включващи намеса в американските президентски избори, както и в отговор на предполагаем тормоз над американски дипломати в Москва. Държавният департамент обяви за персона нон грата 35 "служители на руското разузнаване", които в рамките на 72 часа трябва да напуснат САЩ.

Освен това ще бъдат затворени два руски обекта в щатите Ню Йорк и Мериленд, използвани според Вашингтон за събиране на разузнавателна информация. Най-вероятно става дума за т. нар. дипломатически вили, които се използват за почивка, празнични приеми и културни прояви, отбелязва Интерфакс.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Училище за бременни отваря врати в Русе
Училище за бременни отваря врати в Русе
Между 2 и 8 лева за сянка на плажа следващото лято
Между 2 и 8 лева за сянка на плажа следващото лято