НОВИНИ

"С тениска на бала" отново помага на абитуриенти без родители

Започна четвъртият сезон на благотворителната програма "С тениска на бала". С парите, събрани от продажбата на дизайнерските тениски, ще бъдат подпомогнати абитуриенти-сираци, с идеята да продължат образованието си. Инициатор е един от големите вносители на автомобили у нас, подкрепен от Българския червен кръст. Лице на кампанията тази година е влогърът Крис Захариев, който пред нашия репортер Благой Цицелков, записа специален телевизионен влог за зрителите на "По света и у нас".

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
15:21, 05.03.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Отпразнуването на успешното завършване често се превръща в пищен "Панаир на суетата". Влогърът Крис Захариев броил до 12 миналия май, казва че избрал семпъл костюм, тъй като нямало с какво и защо да парадира. Още тогава подкрепил със своите съученици инициативата "С тениска на бала".

Крис Захариев, влогър: "Реших да се включа в инициативата "С тениска на Бала", защото вярвам в потенциала на тази кампания. С всяка дарена сума Вие получавате тениска, а сумата директно отива като стипендия за дете, което е лишено от родителски грижи и иска да продължи образованието си в някои университет, но нямат финансовата възможност за това."

Застъпниците на кампанията са разделени на три отбора, с идеята всеки да даде всичко от себе си, мотивирайки повече хора да подкрепят инициативата. Тениски осигурява един от големите автомобилни вносители у нас, а средствата ще бъдат разпределени от Българския червен кръст. Минималната сума, с която можем да подкрепим каузата и да получим тениска, е 20 лева.

Крис Захариев, влогър: "Имаше един цитат, които казваше, че "Някои хора са толкова бедни, че единственото което имат са парите". Суетата ни учи единствено и само на егоизъм, суетния човек мисли само дали ще изглежда добре, независимо дали тези около него страдат."



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ спира ускорената обработка на работни визи H-1B
САЩ спира ускорената обработка на работни визи H-1B
Дете е паднало от лифт на Боровец
Дете е паднало от лифт на Боровец