НОВИНИ

Салах Абдеслам е в подземна килия в белгийски затвор

Абдеслам е настанен в единична килия под земята, така че помещението няма прозорец, а само лампа на тавана. В помещението задържаният прекарва 23 часа от денонощието. Контролът е толкова строг, че дори водата в тоалетната чиния се пуска с копче отвън от надзирател, описва обстановката в затвора всекидневникът "Дерниер йор".

bnt avatar logo
от БТА
10:48, 21.03.2016
Чете се за: 00:47 мин.
По света
салах абдеслам подземна килия белгийски затвор

Заподозреният в участие в парижките атентати през ноември миналата година Салах Абдеслам се намира в подземна килия в затвора със строг режим в белгийския град Брюге (на френски Брюж), съобщи днес белгийският в. "Дерниер йор".

В килията има телевизор, а Абдеслам има право да поиска и радио, но може да го слуша само през деня. На задържания е разрешено да чете. Той обаче няма никаква връзка с външния свят или други затворници. Всички мебели в килията са здраво прикрепени за пода, а контролът е толкова строг, че дори водата в тоалетната чиния се пуска с копче отвън от надзирател, описва обстановката в затвора всекидневникът.

Право да посещава заподозрения има само неговият адвокат. За да се стигне до килията на Абдеслам, се минава през 13 бронирани врати и три решетки с различни системи за сигнализация.

Абдеслам е в затвора в Брюге от 19 март. Той беше изпратен там направо от болница "Сен Пиер", където оперираха крака му - най-търсеният доскоро във връзка с парижките атентати терорист беше ранен при специална операция в брюкселския квартал Моленбек на 18 март.

Сега се обсъжда въпросът за екстрадирането му във Франция. Кметът на Париж Ан Идалго разкритикува днес организираността на квартал Моленбек в дух на затворена общност, "която несъмнено е укривала" Салах Абдеслам - единствения оцелял от групата джихадисти, извършили атентатите от 13 ноември, посочва Франс прес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция евакуира мигранти от остров Лесбос
Гърция евакуира мигранти от остров Лесбос
Шофьор загина, след като блъсна кон на пътя
Шофьор загина, след като блъсна кон на пътя