НОВИНИ

САЩ наложи санкции срещу президента на Венецуела Николас Мадуро

Финансовото министерство на Съединените щати наложи санкции на президента на Венецуела, заради планираните от него конституционни промени. Според Вашингтон, това решение подкопава демокрацията в латиноамериканската държава.

bnt avatar logo
от БНТ
09:50, 01.08.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Санкциите включват замразяване на всякакви авоари на Мадуро под американска юрисдикция и забрана американски физически и юридически лица да влизат в делови отношения с него. Според Белия дом, той си е присвоил абсолютна власт и на практика вече е диктатор. От своя страна Николас Мадуро се присмя на наложените санкции и заяви, че няма намерение да се откаже от плановете си за пренаписване на конституцията.

Николас Мадуро, президент на Венецуела: Император Доналд Тръмп предприе решение срещу мен като президент на държавата. Решения, които подкопават неговия авторитет, които показват неговото отчаяние и омраза. Раздава заповеди и очаква Латинска Америка да се подчини, сякаш са кученца на Съединените щати. Гражданите на Венецуела гласуваха и сами пожелаха създаването на Учредително събрание. Не заслужавам да получавам заповеди от чуждо правителство. Нито сега, нито когато и да е.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фотографска изложба Аз съм българка!
Фотографска изложба "Аз съм българка!"
​Реставрират уникалните стенописи в параклиса Свети Николай в Рилския манастир
​Реставрират уникалните стенописи в параклиса "Свети Николай" в Рилския манастир