НОВИНИ

Сблъсъци между полицията и демонстранти в Истанбул

Полиция и демонстранти се сблъскаха в района на Бешикташ в Истанбул. Група демонстранти се опитаха да преминат оттук към площад Таксим. Но полицията не разреши и прилагайки груба сила, с палки и ритници спряха демонстрантите. Арестувани са около 70 души,съобщи турската НТВ.

bnt avatar logo
от БТА
11:41, 01.05.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Напрежението в района на Бешикташ се запазва, там бяха разположени сили за борба срещу обществените безредици. Всички пътища към Таксим са блокирани, затворени са и спирките на метрото в доста обширен район в центъра на мегаполиса, отцепени са и други артерии.

В същото време полицията разреши на група демонстранти, организирани от синдиката Диск, да поставят венец на Таксим, на лобното място на убитите 34 синдикалисти на този площад на Първи май преди 40 години. Групата премина през засилен кордон от полицаи. Около 30 хиляди полицаи са мобилизирани за охраната на проявите на Първи май.

Хиляди хора се стекоха на Бакъркьой, където властите разрешиха да се проведе първомайски митинг. Кордон от полицаи проверява участниците. Турски медии съобщиха, че полицаите заснемат с джиесеми плакатите, които носят демонстрантите, изпращат ги на шефовете си и ако те разрешат, ги пускат да влязат на площада. Според медиите полицията прилага за пръв път такава мярка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наградиха фирмата, монтирала в Пловдив умните светофари
Наградиха фирмата, монтирала в Пловдив умните светофари
Имот в Сидни беше продаден за рекордните 51 милиона евро (СНИМКИ)
Имот в Сидни беше продаден за рекордните 51 милиона евро (СНИМКИ)