НОВИНИ

Шофьор предотврати сериозен инцидент с руски туристи

Автобус с руски туристи тази сутрин се запали и изгоря на пътя между Бургас и Черноморец в района на парк "Росенец". За щастие шофьорът е реагирал светкавично и е успял да извади туристите и багажа им на безопасно място.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров, Е.Стойчева
11:49, 28.07.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

10 руски туристи са пътували рано тази сутрин от Лозенец към бургаското летище. Шофьорът на возилото усетил, че нещо става с двигателя и успял да отбие на спирка "Странджа" до разклона за с.Ясна Поляна. Веднага свалил пътниците и извадил багажа им.

Иванко Славов, шофьор: "Явно късо съединение и се запали. Мъчих се да го изгася, не успях. Жертви няма, туристите сме ги свалили прехвърлихме на друг автобус. Всичко е нормално, просто само рейсът изгоря.

Шофьори от минаващи коли се притекли на помощ, извадили пожарогасители, но огънят надделял. Туристите успели да се качат на друг автобус.

Иванко Славов, шофьор: Не сме закъснели. Просто няма и 10 минути и дойдоха други автобуси, взеха си ги и си продължиха по пътя.

В момента експерти от Автомобилна администрация правят оглед на изгорелия автобус. Според тях возилото е с редовни документи и е минало годишен технически преглед.

Атанас Желязков, нач. Обл.автомобилна администрация-Бургас-": Пожарът е тръгнал от двигателния отсек. Малко по-късно ще стане ясно, там и пожарникарите ще си кажат мнението."

Минути след сигнала за горящия автобус на 112 постъпва сигнал и за горящ автомобил в района на плажа в парк "Росенец".

Димитър е нощен пазач на заведението на плажа, а сутринта видял отначало бял дим.

Димитър Стоянов: Аз мисля, че е мъгла, но по някое време тръгнах по пътеката и видях, че пламъкът беше съвсем малък, там при двигателя."

Вероятната причина е късо съединение заради проливния дъжд снощи, казаха полицаите. В колата са изгорели и документите на Димитър и сега го чака ходене по инстанциите. От Летище Бургас потвърдиха, че 10-те руски туристи са излетели благополучно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Млад мъж загина при ремонтни дейности край пловдивското село Златитрап
Млад мъж загина при ремонтни дейности край пловдивското село Златитрап
Международен фолклорен фестивал Сребърна пафта” се провежда в Кюстендил
Международен фолклорен фестивал "Сребърна пафта” се провежда в Кюстендил