НОВИНИ

Шведите "Europe" отново в България

Легендарната рокгрупа „Europe“ се завръща в България. На 16 май идващата година световноизвестните шведи ще излязат пред българските си фенове в София. Това е четвъртото им гостуване у нас, но ще бъде уникално, защото отбелязва важна за бандата годишнина.

bnt avatar logo
от Мартин Николов
16:40, 14.12.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Този път концертът на Юръп ще е по-специален, защото с него групата ще отбележи 30-годишнината от излизането на абума „The final countdown“, който в средата на 80-те години на 20-и век взриви телевизионния и радиоефир дори от тази страна на желязната завеса.

Джоуи Темпест, вокалист на "Europe"
"Няма някой, който да не е чувал за "The final countdown". Дори и извън рока, независимо че когато пресечем границата, за да влезем в зоната на популярната музика, нещата стават различни. Защото в тези сфери рокът не е толкова известен. Но онези, които слушат радио, със сигурност са чували "The final countdown"."

Албумът осигурява на "Europe" световната слава. От излизането му през 1986 до днес от него са продадени 23 милиона копия.

Джоуи Темпест, вокалист на "Europe"
"Признанието, което получаваме, е най-голямата награда за нас. Това води до дълголетие за групата и до уважение от рок феновете. Днес подобно положение е много ценно."

За Джоуи Темпест пътешествието "Europe" е духовно преживяване, което музикантите успяват да предадат и на феновете. Българските почитатели отново ще съпреживеят момента на 16 май следващата година, когато и София ще отбележи 30-годишнината от излизането на „The final countdown“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Китайска банка проявява интерес към строежа на АЕЦ Белене
Китайска банка проявява интерес към строежа на АЕЦ "Белене"
ВАС разпореди повторно преброяване на бюлетините за референдума
ВАС разпореди повторно преброяване на бюлетините за референдума