НОВИНИ

Скандал в НС за промените в Закона за гражданската регистрация

Скандал в парламента между Обединените патриоти и ДПС. Поводът - внесените 2 проекта за промени в Закона за гражданската регистрация.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
16:30, 01.11.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Проектът на Патриотите - да бъде вписвано бащиното име в акта на раждане на българчета, родени в чужбина, беше приет. А проектът на ДПС - в ЕСГРАОН да бъдат заличени принудително наложените имена по време на "Възродителния процес" беше отхвърлен. Последва взаимна размяна на остри реплики.


Велислава Кръстева - депутат от ПГ на ДПС: Вие сте срам за патриотизма, вие сте позор за парламаментаризма и политическия елит на България. Вие сте камък на шията, който ще потопи ГЕРБ. И понеже ден е днес на будителите, ще цитирам Ботев - вий, вий сте идиоти.
Павел Шопов - депутат от ПГ "Обединени патриоти": Аз не се чувствам обиден. Това бяха такива комплименти за мен, направени от една еничарка. Много рядко се използва "еничар" в женски род, но в по-късни османски времена - почнали са в един момент да си продават постовете, да се женят еничарите, да имат деца и е почнало да има еничарки като обслужващ персонал.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Ще се върне ли уволненият каталунски премиер Пучдемон в Испания?
​Ще се върне ли уволненият каталунски премиер Пучдемон в Испания?
Кампания  за събиране на опасни отпадъци в Благоевград
Кампания за събиране на опасни отпадъци в Благоевград