НОВИНИ

След проверката на р. Струма: На дъното откриха чували с неизвестно съдържание

Спешна проверка за замърсяване на река Струма в района на Кресна е извършена днес от РИОСВ - Благоевград и Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“. Експертите са проверили сигнал за изхвърлени чували с неизвестно съдържание в района на реката при отбивката за село Ощава. Сигналът е постъпил тази сутрин на зеления телефон на МОСВ.

bnt avatar logo
от Слави Илиев
19:15, 29.01.2020
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
проверката струма дъното откриха чували неизвестно съдържание

При проверката е установено, че чували, съдържащи битови отпадъци и отпадъци от опаковки, са изхвърлени по брега на река Струма, непосредствено след моста в посока селата Стара Кресна и Ощава.

Част от отпадъците са били в плитчините на самата река.

Оглед на мястото е извършен и от отдел “Екология” в Община Кресна. Установено е, че на дъното на реката има още чували, за които към момента не е ясно какво съдържат, каза за БНТ главният еколог в общината Елица Маламова.

Елица Маламова, главен еколог на Община Кресна: Силно се надяваме, че няма опасност за видове в реката. Мислим, че отпадъците са строителни. По предписание на РИОСВ - Благоевград, въпреки че извън урбанизираната територия реките и речните корита са от компетенцията на областна управа и областния управител, ние ще сигнализираме "Гражданска защита" и се надяваме още утре сутринта да бъдат извадени чувалите за да установим точното им съдържание.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Свиленски: Управляващите искат подчинен президент
Георги Свиленски: Управляващите искат подчинен президент
Емил Караниколов: Протестът срещу Наредба Н-18 се политизира
Емил Караниколов: Протестът срещу Наредба Н-18 се политизира