НОВИНИ

Служители във варненска болница не са получавали заплати от 8 месеца

От 8 месеца работещите в Специализираната болница за лечение на белодробни забoлявания във Варна не са получавали пълните си заплати. Условията, в които работят, също не са добри. Заради финансовите проблеми служителите в лечебното заведение обмислят да подадат колективна оставка.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
08:03, 13.12.2019
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Освен, че не са получавали заплати от 8 месеца, специалистите от Специализираната болница за активно лечение на белодробни заболявания не са получавали пари и за транспорт, и за облекло. Това тежко финансово състояние за болницата е от доста години. До момента тя съществува, след като многократно беше субсидирана от общината във Варна.

Преди няколко дни медицинските специалисти се срещнаха с омбудсмана Диана Ковачева и представиха своите проблеми. Тя обеща да сезира здравния министър Кирил Ананиев за този проблем.

Доц. д-р Христо Ганчев, управител на Специализирана болница за активно лечение на пневно-физиатрични заболявания: Писал съм писмо до министъра. Разбрахме се с министерството да ни даде субсидия, но няма да получим за януари и февруари нищо. Дефектът е, че болниците са търговско дружество, особено тези, които се занимаваме с туберкулоза. Влизането в състава на друга болница, което е решение, на практика означава 500 000 лв. годишно задължение автоматично на тази болница, която ще ни поеме.
Слушам ги като говорят, че не можели да изплатят заплатите на сестрите. Ами, логично е, като имаш задължения към някого и те ти запорират... миналата година бяхме със запорирани сметки от Енергото.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Детето, блъснато от кола на НСО, е в тежко, но стабилно състояние
Детето, блъснато от кола на НСО, е в тежко, но стабилно състояние
Автобусните превозвачи: Няма да оттеглим исканията си
Автобусните превозвачи: Няма да оттеглим исканията си