НОВИНИ

Спомени от родната казарма! Вижте журналистите от БНТ като войници (СНИМКИ)

Почти всяко българско семейство, особено от по-старото поколение, е свързано в българската армия. Спомняте ли си годините, когато казармата беше задължителна, а да служиш на родината беше въпрос на чест? По повод днешния празник разровихме личните архиви, за да Ви покажем как са изглеждали някои от журналистите от БНТ като войници. Ако и Вие се сещате с усмивка за годините в армията, можете да ни изпратите снимки от онези дни тук или на страницата ни във Фейсбук.

bnt avatar logo
от Милена Кадийска
08:58, 06.05.2016
12944
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
спомени родната казарма вижте журналистите бнт войници снимки

По повод празника на българската армия си спомнихме за годините, когато казармата беше задължителна. Поделенията бяха пълни с млади момчета, на прага да станат мъже. Годините на въшкарниците и партенките, на ученията и маршировките "марш на скок", на нарядите, караулите, сапунките в спалното, лъскането на кубинките, сълзите на майките и изневерите на приятелките... годините на приятелствата до гроб.

Историите от казармата нямат равни и дори за мнозина това да е било загуба на време, днес много мъже с носталгия си спомнят да дните, когато са били част от българската армия.

В екипа на "По света и у нас" също имаме няколко бивши редници и "фазани", които са служили на родината. В чест на празника те разровиха старите албуми, за да ни покажат как са изглеждали като войници.

Изпратете ни и Вие свои снимки от годините в казармата, за да почетем с усмивка Деня на храбростта и празникът на Българската армия.

;


През 1984-86 г. спортният журналист Камен Алипиев-Кедъра е бил школник в спортна рота на Левски, тогава Левски-Спартак. Познахте ли го?

;


Йордан Димитров, който ни разказва вълшебни истории в поредицата си “България от край до край”, е бил мотострелковак във Враца и Ботевград. От старите му снимки си личи, че и тогава е разтуптявал много женски сърца.

;


Един от най-популярните кадри на БНТ и сега водещ на "Още от деня" Димитър Цонев през 1977 г. е бил редник-минохвъргач в поделението в гр. Марица (Симеоновград). Трудно е да го познаеш без емблематичния му мустак.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви качества притежават военните в парада, разказва ген. Груди Ангелов
Какви качества притежават военните в парада, разказва ген. Груди Ангелов
Мощта на сухопътните сили
Мощта на сухопътните сили